Mitovi o hrani

'Nezdrave' namirnice koje nisu toliko loše za nas - prema stručnjacima

Za zdravu prehranu važno je pronaći najbolji izbor od svega ponuđenog, ali i prestati vjerovati u neke mitove o hrani

pizza-386717_1920.jpg
Foto: Pixabay

Kokice

Ponekad nam svima treba slani i hrskavi međuobrok. A kada krene ta žudnja najbolje se odlučiti za kokice. "Kokice su međuobrok s visokim udjelom vlakana, ali imaju lošu reputaciju", rekla je Claudia Hleap. "Kokice su cjelovite žitarice, što ih čini dobrim izvorom vlakana. Također su i puno manje kalorične od grickalica poput čipsa", kaže dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixabay

Čokolada

Čokolada je vrhunska poslastica, a kada kupimo pravu onda je ona odličan izbor. "Tamna čokolada s više od 70 posto kakaa sadrži probiotike koji pomažu u snižavanju kolesterola", kaže Rose. "Tamna čokolada bogata je polifenolima, ima antioksidativna i svojstva koja razoružavaju nezdrave slobodne radikale koji uzrokuju bolesti". Znači da je vrijeme za kockicu tamne čokolade.

5/6