Ulja za kuhanje
Znamo da su ulja nisu najbolji jer sadrže puno masnoća i vrlo je važno da hranu ne zalijevamo ovakvim proizvodima. No, sve ovisi o kakvim se uljima radi. "Neka su ulja bolja od drugih s obzirom na vrstu masnoća od kojih su napravljena", objašnjava nutricionist John Fawkes za Womenshealthmag.com. Kada koristimo ulja trebamo se odučiti za maslinovo ulje, laneno ulje ili ulje od avokada. Svako od njih sadrži masne kiseline koje su zdrave za srce, a općenito su bolja kada su hladno prešana.
Crveno meso
Crveno meso sigurno nije savršeno, ali isto tako nije nešto što bismo trebali potpuno izbjegavati. "Crveno meso često je povezano s rizikom od bolesti koronarnih arterija, ali studija iz 2012. godine pokazala je da rizik ovisi o preradi mesa. Razlika postoji ovisno o količina natrija u prerađenom mesu (hrenovke, slanina, salame)", kaže dr. Alex Schwartz. "Crveno meso izvor je bjelančevina, a sadrži puno željeza i vitamina B12", dodaje. Samo trebamo biti izbirljivi kada se radi o mesu jer je bolje izabrati komad mesa nego salamu ili veliku količinu slanine.