Prebrzo osjećaš glad nakon doručka? Ovo je pet glavnih krivaca

Čak i ako misliš da jedeš zdrav jutarnji obrok, možda činiš jednu od uobičajenih pogrešaka

Prebrzo osjećaš glad nakon doručka? Ovo je pet glavnih krivaca

Previše šećera

Cimet rolice. Krafna. Muffini. Definitivno ukusni - ali imaju više dodanog šećera od preporučene dnevne doze. To te vjerojatno ne čudi. No možda doručkuješ podmukle izvore šećera. Primjerice, kupovni voćni jogurt može ti dati 9 grama dodanog šećera. Dodaš li k tome kupljenu granolu (s 10 grama dodanog šećera) i žličicu  meda (4 grama dodanog šećera po žličici), odjednom si blizu 25 grama (iliti 6 žličica) dodanog šećera, što je preporučena doza za cijeli dan.

Šećer čini puno stvari tvom tijelu, ali jedna stvar koju definitivno ne čini je da te ne zasiti. To je zato što se šećer brzo apsorbira i može uzrokovati skok razine šećera u krvi, a zatim nagli pad.

Da bi ograničila nepotreban dodani šećer za doručkom, morat ćeš zamijeniti kupovne verzije s domaćima ili pročitati naljepnice na kupovnoj hrani - na primjer jogurt, žitarice, kruh - te odabrati opcije s manje šećera. Također, slana jela za doručak, poput jaja, obično imaju manje šećera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image


(Foto: Unsplash)

5/6