Planiranje jelovnika: Dovedite svoju ishranu u red

Planiranje jelovnika smanjuje stres od pitanja što ćete kuhati toga dana

Planiranje jelovnika: Dovedite svoju ishranu u red

Zasigurno ste nemali broj puta čuli da je pravilna prehrana neizostavan dio zdravog života. Uz tjelovježbu, prehrana je iznimno važna za postizanje idealne linije, a nepravilnom prehranom mogu se poništiti rezultati vježbanja i fizičke aktivnosti. Planiranje jelovnika jedan je od najefikasnijih načina kako se možete držati pravilne ishrane.


(FOTO: Pixabay)

Planiranje jelovnika zahtjeva određivanje obroka unaprijed te sastavljanje liste namirnica na temelju izrađenog plana. Ako vam se ponekad čini da u žurbi posežete za nekvalitetnom ishranom i da često ponavljate ista jela,  idealan je način kako učinkovito možete u svega nekoliko jednostavnih koraka popraviti svoje navike. Planiranje jelovnika smanjuje stres od pitanja što ćete kuhati toga dana, a uz dobar plan prehrane možete i uštedjeti. 

Krenite od toga da odredite jela koja volite pripremati i grupirate ih prema vrstama (npr. salate, jela od mesa, riba, tjestenina). Zatim napravite tablicu s datumima u koju ćete po danima ispisivati i razvrstavati jela za pripremu. Ako kuhate svaki dan, preporučljivo je da imate sedam različitih jela, ali ponekad možete skuhati velike količine hrane i rasporediti je za dva dana.