Odredi vrijeme za obroke
Za većinu ljudi koji imaju klasično radno vrijeme, radni dan obilježen je ručkom, većom pauzom u kojoj predahnu, pojedu konkretan obrok i zadovoljni i siti nastavljaju s daljnjim radom. Problem kod rada od kuće je što nas u osnovi ništa ne sprečava da jedemo od početka do kraja dana. Možda doručkuješ u 8 ujutro, grickaš užinu u 11, ručaš oko 13, ponovno grickaš oko 15 i 16 i onda kasnije večeraš i za kraj uživaš u nekom desertu.
Stvar je u tome da je mnogo teže prilagoditi se prirodnoj gladi i sitosti kada nešto grickamo tijekom cijelog dana, pogotovo ako to još radimo ispred ekrana: laptopa, mobitela ili televizije.
"Kad sjedimo za stolom i jedemo bez ometanja, puno lakše je usporiti i početi prepoznavati razinu sitosti tijekom obroka", objašnjava nutricionistica Greene i dodaje: "Kako biste postali svjesni prave glade i prave sitosti, potrebno je puno vježbanja i strpljenja, ali konzumiranje obroka u određeno vrijeme tijekom dana (i uživanje u njima bez ometanja) pomoći će u reguliranju metabolizma, raspoloženja i razine energije."
via Giphy