Ljetne poslastice

Paziš što jedeš? Onda trebaš znati da ovo voće sadrži puno šećera

Dobro je znati da manje šećera sadrže avokado, maline, dinje i jagode, ali i da neke vrste imaju puno šećera

ivan-timov-2L8VzgYikXE-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Znamo da je voće zdravo i da ga trebamo kako bismo imali uravnoteženu prehranu. Sadrži vlakna i druge hranjive sastojke koji su nam potrebni. Ali ima i prirodni šećer, a neke vrste voće da imaju i više od drugih.

Image
Mali trikovi

Ovo voće pomaže kod gubitka kilograma, a i jača imunitet

Na primjer, jedan mango sadrži velikih 45 grama šećera te nije vaš najbolji izbor ako pokušavamo paziti na težinu ili unos šećera. Možemo uživati u nekoliko kriški, ali ostatak trebamo ostaviti za sutra. Kako bismo lakše pazili na unos šećera važno je da znamo koje voće sadrži puno šećera, a te informacije možeš pronaći u nastavku.

Grožđe

Šalica ovog voća ima oko 23 grama šećera. To je puno za nešto što se vrlo brzo pojede. Bilo bi dobro paziti na unos ove ljetne poslastice.

shimmer fallback

Trešnje

Obožavamo ih jer su slatke, a to se može vidjeti u brojevima. Jedna šalica trešanja sadrži 18 grama šećera. Ako veliku posudu napunimo ovim povrćem možemo izgubiti kontrolu. Najbolje ih je jesti za međuobrok i staviti u manju zdjelicu.

shimmer fallback

Kruške

Jedna srednja kruška ima 17 grama šećera. Ako pokušavaš smanjiti unos šećera onda se možeš odlučiti za nekoliko kriški, a ostatak ostavi za kasnije.

Lubenica

Kriška srednje veličine ove ljetne poslastice sadrži 17 grama šećera. Sadrži jako puno vode, a ima posebne minerale zvane elektroliti koji su upravo ono što tijelo treba nakon tijekom vrućih ljetnih dana. No, treba stati nakon jedne ili dvije kriške.

shimmer fallback

Smokve

Dvije smokve srednje veličine imaju 16 grama šećera. Ako pokušaš paziti na unos šećera možda ne bi bilo dobro u jednom obroku pojesti više od nekoliko smokvi.

Banane

Jedna srednja banana ima 14 grama šećera. Ako je to puno više šećera nego što si planirala za jedan dan, nareži pola banane za doručak, a drugi polovicu drugo jutro.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.