Tjestenina s umakom od patlidžana
Postupak:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- 1 veći patlidžan
- 400 ml pelata
- 1 luk
- 3 češnja češnjaka
- pola žličice šećera
- sol, papar
- timijan
- maslinovo ulje
- parmezan
- Zagrij u dubljoj tavi maslinovo ulje te na njega stavi sitno narezani luk i dinstaj dok ne postane staklast. Tada dodaj narezani češnjak i nastavi dinstati dok češnjak ne zamiriši pa dodaj patlidžan koji si narezala na kockice te dinstaj još par minuta.
- Podlij pilećim temeljcem ili vodom, ako za tim bude potrebe, odnosno ako patlidžan postane suh.
- Nakon par minuta dodaj pelate i malo šećera kako bi ublažila kiselost rajčice, posoli i popapri te kuhaj 15-ak minuta i na kraju dodaj svježi timijan.
- U drugoj posudi skuhaj tjesteninu te pomiješaj s umakom i pospi parmezanom prije, no što serviraš jelo.