Ove proizvode izbaci iz prehrane. Mogu oslabjeti tvoj imunitet i učiniti te podložnijom koronavirusu

Jedan od načina da se se zaštitimo od koronavirusa jest osigurati da iz prehrane izbacimo svu nezdravu hranu koja nam može oslabjeti imunitet

Ove proizvode izbaci iz prehrane. Mogu oslabjeti tvoj imunitet i učiniti te podložnijom koronavirusu
Play logo

Svaki dan svjedočimo sve većoj panici, ali i promjeni u našim svakodnevnim životima koje su posljedica pandemije novog koronavirusa.

Zasad ne postoji lijek, a znanstvenici užurbano rade na pokušaju pronalaska antvirusnog lijeka ili cjepiva koje može spriječiti ili liječiti COVID-19.

Play logo
Image

Koronavirus u Hrvatskoj: Kako prepoznati simptome i zaštititi se


Činjenica jest da je koronavirus zarazan i da te imunološki sustav može od njega zaštititi. Jačanje imuniteta pružit će ti mogućnost borbe protiv novog virusa. 


Postoje brojne namirnice koje svakodnevno konzumiramo, a koje mogu oštetiti i oslabjeti naš imunitet i učiniti nas ranjivijima na koronavirusEvo nekoliko namirnica i prehrambenih proizvoda koje bi trebale izbaciti iz prehrane kako biste ostale zdravi i zaštitile svoj imunološki sustav usred pandemije koronavirusa.

Play logo

1. Alkohol

Možda ste čule da rakija liječi sve pa tako i koronavirus - ali to definitivno nije tako. Alkohol ometa tvoje prirodne tjelesne funkcije i slabi imunitet, pa je zato važno biti oprezan i ograničiti svoju konzumaciju.

2. Kofein


via Giphy


Jedna šalica kave neće nanijeti tijelu nikakvu štetu, ali redovito konzumiranje kofeina može ti dati energiju, ali i hormonsku neravnotežu i samim time oslabjeti imunološki sustav.

Play logo

3. Šećer

Prehrambeni proizvodi i pića koji sadrže umjetni ili dodani šećer mogu biti štetni za organizam, ali osim toga mogu imati i dugotrajan utjecaj na metabolizam, kao i imunitet i čine te podložniijom koronavirusu.

4. Brza hrana


via Giphy


Sigurno si došla, ili ćeš doći, u napast da naručiš neki fast food, ali probaj se oduprijeti toj želji. Svi znamo koliko je nezdrava brza hrana, ali osim uobičajenih nuspojava redovitog konzumiranja omiljenog hamburgera i pizze, također može našteti imunitetu jer mijenja način na koji on reagira na prijetnje.

Play logo

5. Prerađena hrana

Prerađeni prehrambeni proizvodi sadrže rafinirane sastojke, kao i umjetne spojeve i kemikalije koje nisu dobri za naše zdravlje imogu uzeti danak na imunološkom sustavu.

Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.