Učinci potvrđeni istraživanjem

Ovaj čaj odličan je za zdravlje i topi masnoće dok spavaš

Osim što ima čitav niz dobrobiti za zdravlje, studije su potvrdile da svakodnevno ispijanje Oolong čaja potiče i topljenje masnoća, i to tijekom noći

oriento-db2sn3Gkjp8-unsplash.jpeg
Foto: Unsplash

Kad je riječ o mršavljenju, svi jako dobro znamo da su zdrava prehrana i vježbanje ključni za skidanje suvišnih kilograma. Ipak, način života i brojne druge navike mogu ubrzati i olakšati postizanje željenih rezultata.

Image
Napitak vitalnosti

Riznica zdravlja: Razlozi zašto bi trebala piti zeleni čaj

Postoje namirnice koje mogu potaknuti mršavljenje, ali i brojni čajevi koji pritom mogu biti izuzetno korisni jer ubrzavaju metabolizam, potiču topljenje masnih naslaga ili pak smanjuju apetit.

Osim zelenog čaja, koji je daleko najpoznatiji kada govorimo u skidanju suvišnih kilograma, postoje i drugi čajevi poput Oolong čaja za koje je i znanstveno dokazano da pomažu kod mršavljenja. Evo koje su sve njegove prednosti.

Ubija masnoće

Oolong ili Wulong čaj poznatiji je i kao 'ubojica masnoća', što jasno ukazuje na njegovu učinkovitost. Osim za mršavljenje, Oolong čaj ima i čitav niz drugih dobrobiti za ljudsko zdravlje. Bogat je antioksidantima koji su ključni za lijepu kožu pa je odličan i u borbi protiv prvih znakova starenja.

shimmer fallback

Ima cvjetnu aromu i djeluje vrlo osvježavajuće. Često se naziva i smeđi čaj, a priprema se tako da se listovi biljke Camellije sinensis suše na suncu i zatim se stavljaju u hlad kako bi pri određenoj temperaturi i vlazi fermentirali.

Djeluje tijekom noći

Istraživači sa sveučilišta u Japanu otkrili su kako svakodnevno ispijanje dvije šalice ovog tradicionalnog kineskog čaja može potaknuti proces topljenja masnoća u tijelu, a pozitivno utječe i na rad metabolizma. Iako Oolong čaj sadrži više kofeina od zelenog čaja, istraživači nisi primijetili nekakve značajnije promjene u obrascima spavanja kod skupine volontera koji su sudjelovali u ovom istraživanju. Impresivnije otkriće je da su pozitivni učinci ovog čaja djelovali na ispitanike tijekom cijele noći, što zapravo znači da se masnoće u tijelu tope dok mi spavamo.  

shimmer fallback

Odličan je za zdravlje

Pozitivno djeluje i na probavni trakt, a kofein koji se nalazi u ovom čaju povećava izdržljivost i razinu energije kod onih koji ga redovno piju. Jača i imunološki sustav, smanjuje stres i umor, a a pozitivno utječe i na razinu šećera u krvi.

shimmer fallback

Dobrobiti Oolong čaja zaista su čudesne pa ga svakako uvrsti u svoju rutinu, osobito ako se boriš s viškom kilograma. Želiš li ga koristiti za mršavljenje, preporuča se konzumirati dvije šalice Oolong čaja dnevno. Najbolje ga je piti 15 minuta prije obroka ili pak između obroka jer smanjuje želju za slatkim i nezdravim namirnicama.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.