Na prvi spomen oraha možda se sjetiš omiljenih poslastica, kolača, baklava i orahnjača, ali ovi orašasti plodovi savršeni su i za međuobrok ili kao preljev za salate, kuhano povrće, cjelovite žitarice i humus.
Za zdravi međuobrok kombiniraj orahe sa svježim voćem, umoči ih u otopljenu tamnu čokoladu ili ih koristi kao sastojak u energetskim pločicama. Dodaj samljevene orahe u smoothieje ili zobene pahuljice preko noći za doručak, pospi ih preko kremaste juhe za ručak i uključi ih u salate.
Također možeš umutiti jednostavni pesto od oraha napravljen od oraha s ekstra djevičanskim maslinovim uljem, bosiljkom, češnjakom, soli i paprom. Prelij pesto od oraha preko prženog ili kuhanog povrća, prelij ga preko tjestenine ili njoka ili ga upotrijebi kao kremasti, ukusni preljev za salatu.
Uz svoju hrskavost, orasi daju važne hranjive sastojke i nude mnoge zdravstvene dobrobiti potkrijepljene znanošću. Iako ih volimo grickati cijele godine, sada im je sezona, stoga smo izdvojile nekoliko glavnih prednosti ovog zdravog hrskavog ploda.