UKUSNI I ZDRAVI

Najzdraviji sirevi: Koje odabrati i zašto su dobri za tvoje zdravlje

Sirevi poput fete, svježeg sira i mozzarelle bogati su proteinima, kalcijem, vitaminima i drugim važnim nutrijentima. Svaki od njih nudi jedinstven profil hranjivih tvari i okusa

sirevi
Foto: Shutterstock

Mozzarella

Mozzarella je meki talijanski sir blagog okusa, najpoznatija po svojoj ulozi u jelima poput pizze, lazanja i caprese salate. Porcija od 28 grama mozzarelle ima oko 85 kalorija, 6 grama proteina i relativno nizak udio natrija u usporedbi s drugim sirevima. Dobar je izvor vitamina B12 (27% dnevne vrijednosti) te sadrži manje količine vitamina A i selena. Neke vrste mozzarelle mogu sadržavati i probiotike, poput Lactobacillus casei i Lactobacillus fermentum, koji su korisni za zdravlje probavnog sustava. Zbog svoje elastične teksture pri topljenju i blagog okusa, mozzarella je omiljena diljem svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pexels
6/7