Čaj od đumbira
Đumbir je cijenjen začin poznat po svojim snažnim protuupalnim i antioksidativnim svojstvima. Aktivni spojevi u đumbiru, poput gingerola i shogaola, pomažu u poboljšanju funkcije crijeva. Tradicionalno se koristi za ublažavanje probavnih problema kao što su nadutost, mučnina, povraćanje i zatvor (koji također može biti uzrok nadutosti). Đumbir potiče probavu i može smanjiti osjećaj neugodne punoće.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- Priprema: Mali komadić svježeg korijena đumbira (oko 2-3 cm) nareži na tanke ploške ili naribaj. Prelij šalicom kipuće vode i ostavi da odstoji 10-15 minuta. Procijedi prije pijenja. Možeš ga piti 2 do 3 puta dnevno.
- Oprez: Iako se općenito smatra sigurnim, veće količine đumbira mogu izazvati blage nuspojave poput žgaravice. Ako si trudna ili dojiš, posavjetuj se s liječnikom prije redovite konzumacije. Također, osobe koje uzimaju lijekove za razrjeđivanje krvi trebale bi biti oprezne.