Zdrava prehrana

Najbolje vrste voća za prehranu s niskim udjelom ugljikohidrata

Želja za slatkim je vrlo prirodna i treba je zadovoljiti, no ako se pazi na zdravlje važno je da izabrati zdravu verziju slatkog. Na primjer, može se izabrati voće s manjom količinom ugljikohidrata

kelly-brito-U-t8YCPYWhk-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Jagode i drugo bobičasto voće

Ovo mnogima omiljeno voće odlično je za sve ljude koji su na prehrani s niskim udjelom ugljikohidrata. No dobro je i drugo bobičasto voće poput kupina, borovnica ili malina. Dok se god jede umjereno radi se o dobrom izboru za slatki međuobrok s malo ugljikohidrata. "Bobičasto voće sadrži malo ugljikohidrata i dobar je izvor antioksidansa, vitamina C i vlakana", objašnjava nutricionistkinja Megan Wong. Na primjer, jedna šalica jagoda ima 8,2 grama ugljikohidrata, dok šalica malina ima 6,7 ​​grama ugljikohidrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Unsplash
2/7