Zdrava prehrana

Najbolje vrste voća za prehranu s niskim udjelom ugljikohidrata

Želja za slatkim je vrlo prirodna i treba je zadovoljiti, no ako se pazi na zdravlje važno je da izabrati zdravu verziju slatkog. Na primjer, može se izabrati voće s manjom količinom ugljikohidrata

kelly-brito-U-t8YCPYWhk-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Mnogi ljudi žele smanjiti pretjerani unos ugljikohidrata i jako je dobro za zdravlje paziti na količinu unosa peciva i kruha. No ugljikohidrati se također nalaze u voću (što objašnjava njihovu slatkoću), pa bi neki ljudi mogli pomisliti da trebaju isključiti voće iz prehrane, a to je potpuno pogrešno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Zablude u svijetu zdrave prehrane

Četiri namirnice za koje se pogrešno misli da su bogate proteinima

“Iako mnoge dijete s niskim udjelom ugljikohidrata preporučuju izbjegavanje voća jer ima više ugljikohidrata zbog prirodnog šećera, ipak to ne treba činiti. Voće sadrži mnoge hranjive tvari koje su važne za zdravlje, a njihovo potpuno uklanjanje iz prehrane može biti štetno,” objašnjava nutricionistkinja Trista Best. Na primjer, voće (kao i povrće) osigurava unos vlakana koja su zdrava za srce, zajedno sa vitaminima, mineralima i antioksidansima koji pomažu u borbi protiv raznih kroničnih bolesti. Ne smije se zaboraviti da je voće vrlo važan dio prehrane, no neke vrste imaju i manji udio ugljikohidrata što će biti zanimljiva informacija ljudima koji žele smršavjeti.

POGLEDAJ VIDEO: Kako napraviti fitometabolički kruh?

1/7