PREMA NUTRICIONISTIMA

Ove namirnice bismo trebali redovito jesti jer pomažu u borbi protiv upala

Ove namirnice imaju protuupalno djelovanje, a njihove su dobrobiti za zdravlje i znanstveno dokazane

Hrana protiv upala
Foto: Shutterstock

Orašasti plodovi

"Bademi su dobar izvor vlakana, biljnih proteina, minerala i antioksidansa. Omega-3 masne kiseline su specifične masne kiseline, bitne za pravilno funkcioniranje našeg tijela, a često ih ne unosimo u dovoljnim količinama. Potpomažu proizvodnju vrijednih anti-upalnih tvari i korisne su za zdravlje srca i krvnih žila. Ukratko, vaš su saveznik kad su u pitanju problemi s kožom i upalne bolesti, a mogu čak pomoći i kod anksioznosti. Za optimalnu učinkovitost, u prehranu dodajte i masnu ribu - barem dvaput tjedno ako je moguće. Isprobajte tunu, losos, sardine ili skušu koje obiluju omega-3 masnim kiselinama“, savjetovala je Janvier.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/6