Upravo si uživala u finom obroku, a onda te nekoliko sati kasnije glava 'ubija'. Možda upireš prstom i proklinješ nagle promjene vremena, jarko svjetlo ili svakodnevni stres zbog izazivanja napada migrene, ali također bi trebala uzeti u obzir što jedeš i piješ.
Naime, možeš doživjeti napade migrene ili glavobolje nakon jela zbog loše reakcije na određene spojeve u hrani ili alergije na hranu.
Određena hrana i pića, poput prerađene hrane i alkohola, mogu negativno utjecati na tvoj mozak i krvne žile. Uz to, količina, pa čak i temperatura hrane, može odrediti težinu i učestalost tvojih napadaja.
Najčešći uzroci i okidači glavobolje i migrene nakon jela
Postoji nekoliko razloga iza suočavanja s glavoboljom nakon jela. Ponekad je krivac hrana koju jedemo, ali ponekad glavobolja može doći i zbog problema s čeljustima. U nastavku provjeri četiri najčešća razloga, ali i uobičajene okidače.