ZA BOLJI SAN

Sve što trebaš znati o magneziju - važnom mineralu koji pomaže kod nesanice, ali i mnogih drugih problema

Magnezij je jedan od najzastupljenijih minerala u našem tijelu, nakon kalcija, kalija i natrija. Izuzetno je važan za mnoge procese u našem tijelu, a znanstvenici ističu i da pomaže kod sna, oporavka i opuštanja

Magnezij
Foto: shutterstock.com

Magnezij je jedan od najzastupljenijih minerala u ljudskom tijelu, nakon kalcija, kalija i natrija. Izuzetno je važan za mnoge procese koji se odvijaju u našem organizmu, a znanstvenici ističu i da pomaže kod boljeg sna, oporavka i opuštanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Carolyn Dean, autorica knjige 'The Magnesium Miracle', za Vogue je navela brojna istraživanja koja su otkrila da je magnezij ključan za brojne metaboličke funkcije, uključujući metabolizam masti, kontrolu krvnog tlaka i normaliziranje lučenja hormona.

Image
VITAMIN SUNCA

Zašto je vitamin D važan i kako prepoznati simptome njegova manjka?

Zbog nezdravog načina života i loše prehrane, velik broj ljudi ima manjak magnezija. Uz sve to, radi modernog načina obrade tla, magnezij koji danas dobivamo iz hrane se smanjio, ističu stručnjaci. Osobe koje pate od nedostatka magnezija trebale bi razmisliti o uzimanju suplemenata, smatra medicinski stručnjak dr. Michael Breus.

1/4