Salata od patlidžana
Sastojci:
2 velika patlidžana
1 manja glavica crvenog luka
2 rajčice srednje veličine
1 mladi luk
1 češanj češnjaka (sitno narezan ili nariban)
1/4 šalice maslinovog ulja
1/4 šalice soka od svježe iscijeđenog limuna
6 listića bosiljka
6 listića metvice
1 žlica svježeg peršina
sol
ocat
papar
Priprema:
Cijele patlidžane pecite na roštilju oko 30 minuta, okrećući ih svakih 5 minuta kako bi se ravnomjerno ispekli. Kada su pečeni ostavite ih da se ohlade, a nakon toga odvojite meso patlidžana i usitnite ga. Pomiješajte sve sastojke osim rajčice i dodajte im usitnjeno meso patlidžana te dobro promiješajte da se sastojci sjedine. Na kraju dodajte rajčicu narezanu po želji i sve još jednom lagano promiješajte.
Tekst se nastavlja ispod oglasa