Ljeto na tanjuru uz patlidžane

Ukusni recepti za nadolazeće dane

Ljeto na tanjuru uz patlidžane

Musaka od patlidžana

Sastojci:
800 g mljevene junetine
4 veća patlidžana
1 peršin
1 mrkva
1 luk
1 veća rajčica
3 češnja češnjaka
peršinov list
timijan
sol
papar
topivi sir  

za bešamel umak:
maslac, brašno, mlijeko i muškatni oraščić

Priprema:
Patlidžane oguliti i izrezati na kolutove pa ih ispeći na grill tavi bez masnoće. Posoliti ispečeni patlidžan i pokapati ga maslinovim uljem. Na maslinovu ulju prodinstati luk, pa dodati peršin i mrkvu i podliti s malo mesnog temeljca. Kada povrće omekša, dodati meso i kratko ga popeći pa dodati rajčicu, te dinstati. Ne smije biti viška tekućine. Napraviti bešamel. U posudu za pečenje prvo staviti malo bešamela pa poslagati patlidžane da prekriju dno posude, rasporediti mesni umak, politi s malo, pa opet slagati iznova, završiti s patlidžanima. Na kraju naribati sir i preliti s ostatkom bešamela. Peći na 180 stupnjeva oko 30 minuta dok se sir ne rastopi i sve ne dobije zlatnu boju

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/5