Ljetni hit: Zeleni sladoled od avokada

Sigurno su ti poznati razni namazi od avokada - no jesi li kad probala sladoled?

Ljetni hit: Zeleni sladoled od avokada

Kad za vrućih ljetnih dana poželiš nešto slatko, nema ukusnijeg rješenja od sladoleda. No, ovaj omiljeni desert više ne mora biti visoko kaloričan, pun šećera i masti te kao takav loš za tvoju figuru. Sladoled možeš napraviti i sama – i to zdravu verziju. U većini recepata za domaći sladoled glavni je sastojak smrznuta banana, a mi smo za ovo ljeto izabrali sladoled od super zdrave namirnice- avokada.

Image

Osim toga, ovaj je recept savršen za sve one koji su alergični na jaja, intolerantni na laktozu ili gluten te alergičnina orašaste plodove. Ovo je zdravi, predivno kremasti sladoled bez kravljeg mlijeka i šećera, a bogat magnezijem te vitaminima E i K, kao i zdravim masnoćama. Konačno sladoled u kojem možemo uživati bez grižnje savjesti!


Sastojci:

2 avokada (je li plod dovoljno zreo pokazuje stabljika koja je treba moći lagano odvojiti, ali da ispod nje nema smeđih dijelova)
3 šalice agavinog ili javorovog sirupa
Oko 2 šalice kokosovog ili bademovog mlijeka
Prstohvat soli
Limeta ili menta po želji


Postupak:

Ogulite avokado i uklonite košticu
Gnječite plodove vilicom dok ne dobijete glatku teksturu
Dodajte agavin sirup i dobro miješate
Stavite u blender, dodajte ostale sastojke pa miksajte (mlijeka koliko treba dok smjesa ne bude željene teksture)
Stavite smjesu u kalup po želji
Neka se sladoled zamrzava minimalno 2 sata (ako je previše smrznut nakon što ga izvadite, pustite neka odstoji na sobnoj temperaturi 10-ak minuta)

Dobar tek!