Koje namirnice trebaš jesti u ožujku

Ovo je mjesec u kojem možemo pronaći mnoge zdrave namirnice na tržnicama i u trgovinama

Koje namirnice trebaš jesti u ožujku

Proljeće, osim što donosi predivno buđenje prirode i tople zrake sunca, te nagoviješta dolazak toplijih dana, sa sobom često donese i mnoge prehlade i poznati proljetni umor, zbog čega oslabljen organizam treba posebne tretmane da ojača i zaboravi na hladnu zimu i prijeteće prehlade.

Srećom, ožujak je mjesec u kojem možemo pronaći mnoge zdrave namirnice na tržnicama i u trgovinama koje će ojačati tvoj organizam i natjerati te na češće prakticiranje zdrave prehrane.

CVJETAČA
Iako je dostupna cijele godine i mnogi ju izbjegavaju jer nema baš vizualno zanimljiv izgled, niti okus, ona je zapravo pravo čudo za zdravlje jer sadrži mnogo proteina i dijetalnih vlakana, a prepuna je i vitamina. Vrlo je jednostavna za pripremu, a možeš isprobati razna jela s cvjetačom, od složenaca, do pohane cvjetače ili je jednostavno skuhati uz rižu.

ČEŠNJAK
Za češnjak se kaže da je pravo prirodno čudo i pomaže kod mnogih bolesti i prehlada koje te mogu zadesiti u proljeće. Sadrži antioksidanske, pomaže kod pojave herpesa, a čak ima utjecaj i na rast kose.


RIKOLA
Rikola je bogata vitaminima i ima jako malo kalorija. U slučaju da si ovog proljeća odlučila prijeći na što zdraviju prehranu, ovo je namirnica koju nikako ne bi smjela izbjegavati. Vrlo je prilagodljiva okusom uz sva ostala jela, a možeš ju iskoristiti i za pripremu variva, zdravih smoothieja, pa čak i kao salatu s tjesteninom. Prepuna je antioksidansa, vitamina i minerala.

ROTKVICE
Ova slatka crvena okruglica savršeno je proljetno jelo jer će ti omogućiti potpunu obnovu i jačanje imuniteta i zaštititi te od svih eventualnih proljetnih prehlada. Uz nju, vrlo lako ćeš se riješiti bakterija, a snažan je izvor antioksidansa, vitamina C i željeza. Uz nju ćeš se riješiti dosadnog i opasnog zatvora, poboljšati svoju probavu i riješiti se iscrpljujućeg kašlja i problema s dišnim putevima.

ŠPINAT
Špinat, glavno Popajevo oružje, može biti i tvoje oružje protiv mnogih problema sa zdravljem. Naime, špinat je prepun folne kiseline koja je potrebna organizmu za apsorpciju hranjivih tvari, a utječe na mnoge procese u tijelu. Tako uz špinat možeš računati na poboljšanje pamćenja, jačanje imuniteta, poboljšanje rada bubrega, dobru terapiju na kosu, kožu i nokte i zdravlje svojih kostiju.

ANANAS
Ova slasna tropska namirnica za vrijeme proljetne obnove organizma donijet će dašak toplih krajeva u tvoju svakodnevnicu, a uz njega ćeš uživati u tretmanu vitamina B i C i u spravljanju ukusnih proljetnih slastica i sokova.