Zdravlje
Zdravlje

Kinesko jelo gotovo u 15 minuta: Jednostavan recept za Lo Mein

Kinesko jelo gotovo u 15 minuta: Jednostavan recept za Lo Mein
Ovaj recept odličan je kada želiš napraviti ukusno i jednostavno jelo, a nemaš puno vremena

Lo Mein kinesko je jelo s rezancima od jaja koje se radi od povrća i mesa ili morskih plodova, ovisno što više voliš. Možeš ga napraviti s govedinom, piletinom, svinjetinom ili čak škampima, a ako si vegetarijanka i samo s povrćem.   Kineska kuhinja puna je bogatih okusa i zanimljivih kombinacija namirnica i,iako ti recepti zvuče komplicirano za pripremu, zapravo su vrlo jednostavni.  Ako se i ti želiš okušati u pripremi kineskih jela, donosimo ti recept za Lo Mein, jelo koje je gotovo u svega 15 minuta.   

   Sastojci:

300 grama kineskih rezanaca (noodles) 

1 žlica maslinovog ulja 

3 mlada luka nasjeckana na kolutiće

2 šalice gljiva narezanih na trakice 

1 crvena paprika, narezana na trakice 

1 mrkva, narezana na trakice 

3 šalice listova mladog špinata 

  Umak:

2 žlice soja umaka 

2 žlice šećera 

1 žlica sezamovog ulja 

Pola žlice mljevenog đumbira 

Pola žlice sriracha ljutog chili umaka 

   Priprema:  1. U manjoj zdjelici pomiješaj dvije žlice soja umaka, pola žlice sriracha umaka i mljeveni đumbir.  2. Noodles je dovoljno preliti vrućom vodom, poklopiti i ostaviti četiri minute. Slijedi upute na pakiranju. 3. Za pripremu koristi wok tavu, a ako je nemaš onda neku veliku i dublju tavu. Na njoj zagrij maslinovo ulje i ubaci crvenu papriku i mladi luk te pusti da se prži dvije minute kako bi luk pustio aromu.  4. Potom dodaj mrkvu i ostavi da se pirja pet minuta.  5. Dodaj gljive i špinat u tavu. Prelij povrće sezamovim uljem i pusti da se prži 10 minuta uz stalno miješanje.  6. U tavu ubaci rezance i mješavinu umaka koju si napravila na početku u maloj zdjelici.  7. Sve zajedno miješaj nekoliko minuta da se sastojci povežu.  Savjet:  U jelo možeš dodati morske plodove ili prženu piletinu narezanu na trakice. Ukoliko ne jedeš meso, na vrh možeš dodati jaje na oko.