Zdravlje
Zdravlje

Kinesko jelo gotovo u 15 minuta: Jednostavan recept za Lo Mein

Kinesko jelo gotovo u 15 minuta: Jednostavan recept za Lo Mein
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Ovaj recept odličan je kada želiš napraviti ukusno i jednostavno jelo, a nemaš puno vremena

Lo Mein kinesko je jelo s rezancima od jaja koje se radi od povrća i mesa ili morskih plodova, ovisno što više voliš. Možeš ga napraviti s govedinom, piletinom, svinjetinom ili čak škampima, a ako si vegetarijanka i samo s povrćem.   Kineska kuhinja puna je bogatih okusa i zanimljivih kombinacija namirnica i,iako ti recepti zvuče komplicirano za pripremu, zapravo su vrlo jednostavni.  Ako se i ti želiš okušati u pripremi kineskih jela, donosimo ti recept za Lo Mein, jelo koje je gotovo u svega 15 minuta.   

   Sastojci:

300 grama kineskih rezanaca (noodles) 

1 žlica maslinovog ulja 

3 mlada luka nasjeckana na kolutiće

2 šalice gljiva narezanih na trakice 

1 crvena paprika, narezana na trakice 

1 mrkva, narezana na trakice 

3 šalice listova mladog špinata 

  Umak:

2 žlice soja umaka 

2 žlice šećera 

1 žlica sezamovog ulja 

Pola žlice mljevenog đumbira 

Pola žlice sriracha ljutog chili umaka 

   Priprema:  1. U manjoj zdjelici pomiješaj dvije žlice soja umaka, pola žlice sriracha umaka i mljeveni đumbir.  2. Noodles je dovoljno preliti vrućom vodom, poklopiti i ostaviti četiri minute. Slijedi upute na pakiranju. 3. Za pripremu koristi wok tavu, a ako je nemaš onda neku veliku i dublju tavu. Na njoj zagrij maslinovo ulje i ubaci crvenu papriku i mladi luk te pusti da se prži dvije minute kako bi luk pustio aromu.  4. Potom dodaj mrkvu i ostavi da se pirja pet minuta.  5. Dodaj gljive i špinat u tavu. Prelij povrće sezamovim uljem i pusti da se prži 10 minuta uz stalno miješanje.  6. U tavu ubaci rezance i mješavinu umaka koju si napravila na početku u maloj zdjelici.  7. Sve zajedno miješaj nekoliko minuta da se sastojci povežu.  Savjet:  U jelo možeš dodati morske plodove ili prženu piletinu narezanu na trakice. Ukoliko ne jedeš meso, na vrh možeš dodati jaje na oko.   

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx