Vrijeme za sebe

Kako se vratiti vježbanju nakon stanke i brzo biti u top formi?

Početak vježbanja uvijek je težak bez obzira radi se o pauzi ili se netko prvi put odlučio za redovitu tjelovježbu. Kako bi početak bio jednostavniji dobro je saznati što kaže iskusan trener

profimedia-0295619209.jpg
Foto: Profimedia.hr

Sve više žena fizičku aktivnost uključuje u svakodnevni život, a ovo je posebno izraženo tijekom rujna i proljeća. Teretane i sve sportske dvorane su pune, ljudi trče na ulicama i u prirodi, ali opet često je teško vratiti se redovitoj fizičkoj aktivnosti nakon dulje pauze. Istraživanje u Velikoj Britaniji pokazalo je da su mnoge žene odustale od vježbanja tijekom korone i da im nedostaje motivacije te mnoge od njih ne znaju kako opet s redovitom fizičkom aktivnošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Izađi u prirodu

Vježbanje ne mora biti muka: 6 zabavnih aktivnosti koje 'tope' najviše kalorija

No gdje postoji volja, postoji i način, a fitness trener Luke Worthington dao je za britanski Vogue nekoliko savjeta o lakšem povratku fizičkoj aktivnosti i redovitom treniranju. Za početak potrebno je malo sjesti u miru i pogledati "izbore i kombinacije vježbi koje daju najviše za određenu cijenu. Potrebno je pametno organizirati treninge kroz tjedan, birati vježbe s kojima će treninzi biti učinkovitiji i i vratiti se u najbolju formu u najbržem mogućem vremenu". Također savjetuje da svaka žena pazi na sljedeće tri stvari.

POGLEDAJ VIDEO: Kako pravilno izvesti čučanj?

1/4
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.