Malo tko ne voli prženu hranu. Ukusna je, hrskava i slasna. Ipak, mnogi je izbjegavaju jer je nezdrava i potiče nakupljanje kilograma. I nutricionisti ističu kako pržena hrana ne bi trebala biti dio uravnotežene i zdrave prehrane, odnosno njezinu konzumaciju trebali bismo svesti na minimum.
Problem je u tome što hrana prilikom prženja upija mnogo ulja te tako postaje prilično kalorična. Nadalje, namirnice koje pržimo najčešće su bogate ugljikohidratima i često ih tijekom obroka kombiniramo s drugim, isto ne baš tako zdravim namirnicama, a sve to negativno može utjecati na tjelesnu težinu i na zdravlje.
Izvor: Giphy
Ipak, nije sve tako crno. Ako si i sama ljubitelj pržene hrane, za tebe imamo i dobre vijesti. Naime, nutricionisti otkrivaju kako je pržena hrana zapravo jako široka kategorija, a njezin utjecaj na naše zdravlje može ovisiti o puno različitih čimbenika – vrsti ulja koje koristimo, temperaturi prženja, učestalosti konzumacije takve hrane, itd.