403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Zdravlje
Zdravlje

Kako pravilno izvesti blanširanje povrća

Kako pravilno izvesti blanširanje povrća
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Blanširanje priprema namirnice za daljnju obradu, a u nastavku doznajte kako izvesti blanširanje povrća

Blanširanje povrća je postupak kojim se omekšavaju namirnice i pripremaju za daljnju termičku obradu ili za zamrzavanje. Kako biste uspješno izvršili blanširanje povrća, trebate ga kratko prokuhati u kipućoj slanoj vodi, a zatim odmah potopiti u hladnu vodu kako biste prekinuli proces kuhanja. Povrće nemojte pripremati puno unaprijed jer ga je bolje narezati neposredno prije kuhanja kako ne bi oksidiralo. Također, puno je jednostavnije kuhati ga u malim porcijama. (FOTO: PixaBay) Blanširano povrće možete poslije pripremati kako želite: zapeći ga, podgrijati ili pripremiti na neki drugi način. Ponovno kuhanje već blanširanog povrća nije potrebno. Ako pravilno izvedete blanširanje povrća, ono će ostati hrskavo, a zadržat će boju i nutritivne vrijednosti.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx