Jesu li umjetni zaslađivači štetni ili imaju brojne prednosti?

Šećer nije zdrav, pa što bismo onda trebali koristiti?

Jesu li umjetni zaslađivači štetni ili imaju brojne prednosti?

Budućnost umjetnih sladila

Razvoj novih sladila traje i danas. Advantam je jedno od novih niskokaloričnih sladila, a dobiva se iz kombinacije aspartama i vanilina, sastojka vanilije. Korištenje advantama kao prehrambenog aditiva odobreno je (u skladu s dobrim praksama proizvodnje) u Australiji i Novom  Zelandu.Američka agencija za hranu i lijekovei Europska agencija za sigurnost hranetakođer razmatraju mogućnost da se advantam koristi kao prehrambeni aditiv.

U konačnici, zbog rigoroznog regulatornog okvira za procjenu i izdavanje odobrenja, jasno je da ljudi mogubiti sigurni da su niskokalorična sladila sigurna sastavnica naše prehrane. Izvjesno je da će udio hrane i pića s niskokaloričnim sladilima u europskoj prehranii dalje rasti zbog čega će ljudi koji žele unositi manje kalorija i održavati zdravu tjelesnu težinu imati veću mogućnost izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor: European Food Information Council

9/9