Jesu li umjetni zaslađivači štetni ili imaju brojne prednosti?

Šećer nije zdrav, pa što bismo onda trebali koristiti?

Jesu li umjetni zaslađivači štetni ili imaju brojne prednosti?

Sada znamo da šećer nije zdrav, u stvari da je on jedan od vodećih uzroka debljanja i brojnih drugih zdravstvenih problema. Ako nije preporučljivo koristiti šećer, koje su nam druge opcije? Koje bismo zaslađivače mogli koristiti kao zamjenu?

Iako se niskokalorična sladila ponekad smatraju modernim "čudima", ona se koriste već više od stoljeća. U Europi i diljem svijeta, niskokalorična sladila, kao i drugi prehrambeni aditivi, prolaze stroge postupke procjene. Europska agencija za sigurnost hrane utvrđuje prihvatljive razine dnevnog unosa i razmatra nove dokaze o svim sigurnosnim problemima koji se pojave. Zahvaljujući takvim zaštitnim mjerama, javnost može biti uvjerena u to da su niskokalorična sladila sigurna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
1/9