Zapečeni slanutak
Postupak:
1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih,
2. Kuhani slanutak ili onaj iz konzerve stavi u posudu, dodaj sve ostale sastojke i dobro promiješaj.
3. Na posudu za pečenje stavi papir za pečenje i slanutak raspredi po površini.
4. U zagrijanu pećnicu stavi posudu za pečene sa slanutkom. Nakon 10-ak minuta slanutak u posudi lagan promiješaj kako se ne bi zapekao samo s jedne strane.
5. Slanutak vrati u pećnicu i peci dok ne bude hrska i zlatno smeđe boje.
Ovakav slanutak možeš grickati kao snack ili dodati u salate i druga jela.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Potrebno ti je:
- 25 dag slanutka
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 žličica crvene paprike
- 1 žličica granula češnjaka
- 1/3 žličice kurkume
- Sok pola limuna
- Sol
- Papar