Hummus
Potrebno ti je:
Postupak:
1. Ako si sama kuhala slanutak, ostavi ga da se ohladi. Ako koristiš slanutak iz konzerve, jednostavno ga ocijedi i odmah koristi.
2. Ohlađeni slanutak stavi u posudu pogodnu za miksanje. Najkompaktniji hummus se dobiva miješanjem štapnim mikserom.
3. U posudu na slanutak dodaj malo soli, papar, nasjeckani češnjak, maslinovo ulje, limunov sok, nasjeckani peršin i pastu od sezama te sve dobro izmiksaj.
4. Nakon miješanja kušaj i po želji dodaj još neki od sastojaka. Ako je pasta previše gusta, dodaj još koju žlicu maslinovog ulja. Po želji možeš dodati sastojke poput cikle ili bučinih sjemenki.
Hummus je spreman i potrošiti bi ga trebala unutar pet dana.
- 25 dag slanutka
- 2 – 3 žlice paste od sezama (po želji može i više)
- 7 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 grančice peršinovog lista
- 2 – 3 režnja češnjaka
- 4 žlice limunovog soka
- crni ili bijeli mljeveni papar
- pola žličice soli