Kolač sa slanutkom i maslacem od kikirikija
Postupak:
1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih i pripremi manji kalup za pečenje tako što ćeš ga obložiti papirom za pečenje.
2. Skuhani slanutak ili onaj iz konzerve dobro ocijedi i lagano osuši papirnatim ručnikom. Ovo je jako važno jer ako ostaviš previše tekućine, kolač će biti previše mekan i raspast će se.
3. Slanutak prebaci u blender, dodaj maslac od kikirikija, javorov sirup, prašak za pecivo i sol te dobro izblendaj dok ne dobiješ pastu.
4. U smjesu dodaj brašno po izboru i blendaj još 30-ak sekundi.
5. Nakon toga smjesu prebaci u posudu i nježno umiješaj komadiće čokolade.
6. Smjesu prebaci u kalup za pečenje i dodaj još malo komadića čokolade na površinu. Peci oko 30 minuta.
7. Kada je kolač gotov ostavi ga da se ohladi barem sat vremena kako se ne bi raspao prilikom vađenja iz posude.
Potrebno ti je:
- 400 g skuhanog slanutka
- 1/3 šalice maslaca od kikirikija
- 1/2 šalice javorovog sirupa ili meda
- 1/4 žličice praška za pecivo
- 1/2 žličice soli
- 1/3 šalice brašna od badema ili zobenih pahuljica
- 1/3 šalice sitno nasjeckane tamne čokolade