"Poguraj" ga malo

Jednostavno, a zdravo: Ova tri napitka ubrzavaju metabolizam

Najčešće su najjednostavnije stvari najbolje. Tako je i u slučaju kada treba potaknuti metabolizam. Najbolje će djelovati napici koji su ti dobro poznati, ali ih možda ne piješ u dovoljnoj količini ili pravilno pripremljene

bindle-bottle-FGbD8brFmmY-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Sada je pravo vrijeme da skineš višak kilograma i urediš figuru do ljeta. Siječanj je dugačak, a kažu i depresivan, ali ostavile smo iza sebe obilne prosinačke ručke i večere.

Image
Razradi taktiku u kuhinji

Tik, tak - vrijeme je: Ubrzaj metabolizam uz ovih 5 namirnica

Ok, ne vježbaš i to potpuno razumijemo. Lezi i odmaraj. No, i u toj poziciji možeš otaknuti metabolizam da brže radi. To ćeš postići pomoću napitaka koji , osim što će hidrirati organizam, pomoći će mu i da se riješiš suvišnih kilograma.

shimmer fallback

Voda

Neće te iznenaditi što je na prvom mjestu, kada je riječ o poticanju metabolizma, upravo voda. Voda će pomoći izbaciti toksine iz tijela, ali i pomoći mu da uskladištene masnoće pretvori u gorivo te ti dati potrebnu energiju. Preporuka je unijeti najmanje dvije litre vode u organizam, no to je općenit savjet. Najbolje je da poslušaš svoje tijelo i sama za sebe otkriješ koliko ti vode treba. Ako su ti usne suhe - nedostaje im vode. Vrlo jednostavno! Dobro bi bilo odmah nakon buđenja popiti čašu do dvije čaše vode i tako započeti dan.

shimmer fallback

Kava

Kofein iz kave, bez kojeg se ujutro ne možeš razbuditi, zaslužan je i za ubrzavanje metabolizma te sagorjevanje masnoća. Važno je znati mjeru i ne pretjerivati s količinom kave, no i piti je u njezinom najdzravijem obliku a taj je - čista crna kava bez šećera i mlijeka.

shimmer fallback

Zeleni čaj

Zeleni čaj jedan je od najzdravijih napitaka koje svijet poznaje. Obiluje polifenolima, aktivnim tvarima koje blagotvoro djeluju na zdravlje, sadrži nisku dozu kofeina koji će te aktivirati i potaknuti izmjenu tvari u organizmu. Jedan od važnijih polifenola u zelenom čaju je epigalokatehin galata - EGCG, za koji je dokazano da potiče bazni metabolizam (odnosno potrošnju kalorija u mirovanju). Zeleni čaj će opskrbiti tvoje tijelo hranjivim tvarima. Skuhaj ga, rashladi, dodaj mu krišku limena li limete i uživaj u njemu.

Osim napicima, metabolizam ćeš potaknuti začinima (kajenskim paprom, đumbirom) i pravim izborom namirnica koje ćeš uvrstiti u svoj jelovnik, no to je već druga tema.

Sada je vrijeme da skuhaš jednu tursku kavu ili zeleni čaj, a ako ti je za njih prevruće, natoči čašu vode. Najjednostavnije stvari na koncu su i najbolje.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.