UZ ČAJ ILI NA ŽLICU

Izvor zdravlja: 5 razloga zašto je zimi dobro jesti med

Med je prava prirodna poslastica. Sjajno se slaže uz voćni čaj, a donosi niz zdravstvenih prednosti. Ipak, i s njim treba umjereno

BeFunky-collage (10).jpg
Foto: Unsplash

Priča o nastajanju meda većini je dobro poznata. Znamo da se radi o prirodnom proizvodu pčela koji je vrijedna namirnica jer sadržava šećere, ali i druge hranjive tvari koje su nam potrebne. Premda konzumiranje meda ne poznaje godišnje doba, najčešće ga jedemo zimi, uz čaj, a mnogi ga koriste za jačanje imuniteta. Jedna žlica meda sadrži oko 60 kalorija i otprilike 17 grama ugljikohidrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Međunarodni dan čaja

Znaš li da od čaja možeš raditi i kolače? Imamo 3 super recepta

Med je zapravo prepun šećera stoga ga treba konzumirati u umjerenim količinama. Ipak, zdraviji je od rafiniranih šećera koje nalazimo u slatkim napicima i slatkišima. To je zato što je med bogat biljnim spojevima koji pospješuju zdravlje.

Neka istraživanja sugeriraju da med u umjerenim količinama može smanjiti rizik od dijabetesa i srčanih bolesti, a poznato je i da je dobar za crijeva. U nastavku detaljnije otkrij zašto bi med trebala uvrstiti u svakodnevicu. Da, sladak je, ali je i poželjan!

1/6