Priča o nastajanju meda većini je dobro poznata. Znamo da se radi o prirodnom proizvodu pčela koji je vrijedna namirnica jer sadržava šećere, ali i druge hranjive tvari koje su nam potrebne. Premda konzumiranje meda ne poznaje godišnje doba, najčešće ga jedemo zimi, uz čaj, a mnogi ga koriste za jačanje imuniteta. Jedna žlica meda sadrži oko 60 kalorija i otprilike 17 grama ugljikohidrata.
Med je zapravo prepun šećera stoga ga treba konzumirati u umjerenim količinama. Ipak, zdraviji je od rafiniranih šećera koje nalazimo u slatkim napicima i slatkišima. To je zato što je med bogat biljnim spojevima koji pospješuju zdravlje.
Neka istraživanja sugeriraju da med u umjerenim količinama može smanjiti rizik od dijabetesa i srčanih bolesti, a poznato je i da je dobar za crijeva. U nastavku detaljnije otkrij zašto bi med trebala uvrstiti u svakodnevicu. Da, sladak je, ali je i poželjan!