Inspirativne poruke i motivacije za dane kada se borite s tmurnim mislima

Svima nam je ponekad potrebna mala pomoć kako bismo se othrvali crnim mislima, a ovih je dana takvih misli više no obično. Neizvjesnost, kriza i pandemija kod mnogih su prouzrokovali anksioznost, no uz ovih 10 lijepih misli um će ti se barem na trenutak opustiti i osloboditi negative

Inspirativne poruke i motivacije za dane kada se borite s tmurnim mislima

Svijet je u posljednja tri mjeseca zapao u kaos. Korona virus o kojem ne znamo mnogo odnosi živote, tisuće obolijevaju, a mi smo osuđeni na krajnji oprez i karantenu. Osim što dugi boravak u četiri zida opterećuje sam po sebi, tu si i stalne vijesti koje nas zatrpavaju negativnim i depresivnim informacijama. Kako bismo si barem malo olakšali i na trenutak zaboravili na sve ono ružno što nas okružuje, izabrale smo 10 lijepih, inspirativnih poruka za svaki dan koje ti mogu pomoći da prebrodiš napadaje anksioznosti i sagledaš stvari iz druge perspektive. 

Zapamti da čak i kada se čini da je nešto nemoguće ili da nam predstoji teško razdoblje, nije uvijek sve tako crno-bijelo te da u svakoj situaciji postoji nešto dobro, kao i izlaz koji nas može dovesti na mjesto na koje nismo ni znali da želimo stići. Od Oprah Winfrey do Helen Keller, mnoge su slavne face tijekom svog života doživjele mnoge neuspjehe i krize, pa su ipak iz svega izašle jače no ikad prije. 

Ponekad nas je stoga potrebno samo malo podsjetiti kako je naš način razmišljanja ključan u sagledavanju situacije te da baš nikada stanje u kojem smo se zatekli nije posve bezizlazno. 

Albert Einstein

"Optimizam je ona kvaliteta koja se povezuje s uspjehom i srećom više od bilo koje druge."

Winston Churchill

"Ja sam optimist jer mi se čini beskorisno biti nešto drugo."

Anais Nin

"Nema puta do sreće. Sreća je put."

Audrey Hepburn

"Odaberi dan i uživaj u njemu u potpunosti. Svakom danu kako dođe, ljudima koji dođu... Mislim da me prošlost naučila cijeniti sadašnjost i ne želim uništiti nijedan trenutak razbijajući glavu s budućnosti."

Helen Keller

"Karakter se ne može razviti kroz lakoću i mir. Jedino kroz iskušenja i patnju se duša može ojačati, vizija pojasniti, ambicija inspirirati i uspjeh postići."

Dr. Seuss

"Nekada nećeš znati vrijednost nekog trenutka sve dok on ne postane sjećanje."

Marthin Luther King Jr.

"Krenite korak po korak. Ne morate vidjeti čitavo stubište. Samo napravite prvi korak."

Oprah Winfrey

"Što više voliš i cijeniš svoj život, to više toga imaš u životu što vrijedi cijeniti."

Roald Dahl

"Ako misliš lijepe misli one će ti isijavati iz lica poput sunčevih zraka i uvijek ćeš predivno izgledati."

Rosa Parks

"Svaka osoba mora živjeti svoj život kao uzor drugima."

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.