Humus sa začinima
Priprema:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
(Foto: Pixabay)
Sastojci:
- 2 konzerve slanutka
- 1/4 šalice svježe iscijeđenog limunovog soka, od 2 limuna
- 1/4 šalice tahinija
- 2 češnja češnjaka, grubo nasjeckana
- 1/4 žličice kumina
- 1/8 žličice kajenskog papra
- 1 žličica soli
- 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja + za posluživanje
- 1 žlica svježe nasjeckanog peršina, za posluživanje
- crvena paprika za posluživanje
- Slanutak ocijedi i sačuvaj tekućinu, a nekoliko slanutaka odvoji za ukrašavanje.
- U blenderu pomiješaj slanutak, limunov sok, tahini, češnjak, kumin, kajenski papar, sol, maslinovo ulje i 1/3 šalice tekućine od slanutka.
- Blendaj nekoliko minuta dok namaz ne postane kremast. Dodaj još tekućine od slanutka ako je pregusto.
- Kod serviranja posuti peršinom i crvenom paprikom, te dodati maslinov ulja na namaz.