MOĆNI ANTIOKSIDANSI

Flavonoli promiču dugovječnost – evo kako ih uključiti u prehranu

Stručnjaci za prehranu za Wellandgood su ispričali koja je poveznica između flavonola i dugovječnosti, a otkrili su i nekoliko korisnih savjeta o tome kako ih što jednostavnije uključiti u svoju prehranu

Flavonoli i dugovječnost
Foto: Pexels

Koje su namirnice najbolji izvor flavonola?

Kao neke od namirnica koje sadrže obilje različitih vrsta flavonola stručnjaci navode: luk, kelj, brokulu, borovnice, jabuke, zeleni i crni čaj, kakao i tamnu čokoladu, crno vino, žitarice, grah, začine i orahe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Flavonoli su među najmoćnijim fitonutrijentima koji potiču dugovječnost na više načina stoga bismo ih svakako trebali uključiti u svoju prehranu želimo li doživjeti dobru starost. Dakako, unos namirnica s flavonolima samo je jedan mali dio slagalice. Uravnotežena i raznolika prehrana, ograničavanje unosa prerađene hrane, držanje stresa pod kontrolom, briga o sebi, fizička aktivnost i izbjegavanje pušenja ključni su faktori za održavanje dobrog zdravlja.  

POGLEDAJ VIDEO: KAKO SE ZDRAVO HRANITI NA POSLU

4/4