Žensko zdravlje

Svaka dob ima svoj faktor: Najbolje namirnice za žene prema godinama

Mnogo puta si čula kako svaka žena ima svoj faktor. Isto vrijedi i za to kako svako životno doba donosi svoje prednosti i mane. Ono što možeš pojesti s 20, možda i nije najbolji izbor za tebe u 50-im. Izbor hrane trebao bi se mijenjati kako starimo počevši od 20-ih

profimedia-0295833769.jpg
Foto: Profimedia.hr

Tridesete

U tridesetima je važno održavati zdravu težinu i poboljšati plodnost ukoliko planiraš obitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Složeni ugljikohidrati poput zobenih pahuljica imaju nizak glikemijski indeks i puno vlakana. Odlične su za redovitu probavnu i smanjenje nadutosti. Izbjegavaj velike količine riže i tjestenine jer će povećati razinu inzulina, a visoke razine inzulina smanjuju ovulaciju.
  • Kamenice su bogate cinkom, važnim mineralom za zdravlje kose i kože.
  • Lanene sjemenke su bogate omega-3 masnim kiselinama i vlaknima.
  • Grah je bogat antioksidansima i proteinima zbog čega je odličan za usporavanje starenja.
  • Juha od kostiju podržava zdrava crijeva, imunološki sustav i zdravlje zglobova. Također pomaže u smanjenju celulita.
  • Orasi su izvrstan izvor omega-3 masnih kiselina koje smanjuju kolesterol i upale.
  • Naranče su bogate vitaminom C, vlaknima i folatima. Također pomažu kod smanjivanja rizika od bubrežnih kamenaca.
  • Kvinoja pomaže u izgradnji i održavanju mišića i normalne razine krvnog tlaka.
  • Avokado i pinjoli su bogati vitaminom E, smanjuje rizik od pobačaja i pomaže u regulaciji menstrualnog ciklusa.
Image
Foto: Unsplash
3/5