Žensko zdravlje

Svaka dob ima svoj faktor: Najbolje namirnice za žene prema godinama

Mnogo puta si čula kako svaka žena ima svoj faktor. Isto vrijedi i za to kako svako životno doba donosi svoje prednosti i mane. Ono što možeš pojesti s 20, možda i nije najbolji izbor za tebe u 50-im. Izbor hrane trebao bi se mijenjati kako starimo počevši od 20-ih

profimedia-0295833769.jpg
Foto: Profimedia.hr

Dvadesete

Zdravlje kože, kostiju i briga o zdravlju crijeva važne su u dvadesetima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Mrkva i batat bogati su vitaminom A i važni su u sprječavanje akni.
  • Fermentirana hrana poput kiselog kupusa potiče zdravlje crijeva.
  • Bademi su bogati zdravim masnoćama i pomažu kod mršavljenja, a bogati su fosforom koji pomaže u izgradnji jakih kostiju i zuba.
  • Kelj je hrana bogata hranjivim tvarima. Niskokaloričan, bogat kalcijem i vitaminom C koji podržava imunološki sustav i metabolizam.
  • Jagode i kivi su voće s najvećom koncentracijom vitamina C.
  • Losos je bogat omega-3 koji je važan za zdravu razinu hormona.
  • Sjemenke sezama važne su za zdravlje kostiju i zuba jer su bogate kalcijem.
  • Piletina je dobar izvor proteina, a sadrži malo kalorija i masnoća.
Image
Foto: Unsplash
2/5