Bitno je informirati se

Dovedi liniju u red na ovih 5 brzih i zdravih načina

Umjesto da uludo trošiš energiju i volju, pročitaj što zaista djeluje na mršavljenje i uvedi to u svoju svakodnevicu. Do proljeća ćeš bez mučenja i izgladnjivanja biti fit

profimedia-0323631830.jpg
Foto: Profimedia.hr

Zahvaljujući napretku u nutricionizmu i općenito u medicini, skinuti kilograme je puno lakše i sigurnije no ikad. Nova saznanja o tome kako koja namirnica utječe na organizam, mršavljenje čine brzim i zdravim, a ukoliko je prehrana popraćena promjenama u životnom stilu, rezultat je zajamčen.

Image

Želiš smršavjeti, ali kilogrami te vole? Uvedi u prehranu ove začine

Stoga, želiš li dovesti svoju liniju u red, informiraj se o tome koja to hrana topi masnoće i ubrzava metabolizam te uz redovitu tjelesnu aktivnost i još neke promjene u svakodnevici, dovedi liniju u red.

shimmer fallback

I dok su nekada dijete bile nezdrave, danas je topljenje kilograma u službi zdravlja, čak možemo reći ono je na prvom mjestu, a pozitivna posljedica je dobar vijest s vage.

U nastavku ti donosimo kako brzo smršavjeti? Na ovih 5 brzih i zdravih načina za skidanje kilograma ćeš brzo i kvalitetno otopiti masnoće, poboljšati svoju prehranu i pridonijeti zdravlju.

Naspavaj se

Čak i samo jedna neprospavana noć ili noć u kojoj si loše spavala, utječe na hormone, odnosno potiče pojačano lučenje inzulina, kortizola i grelina, trojke koja je i više no zaslužna, za osjećaj gladi i debljanje. Grelin je hormon gladi, dok inzulin i kortizol traže šećer i nezdrave namirnice, zbog čega svi tvoji napori da zdravo jedeš i smršaviš, uslijed lošeg sna, padaju u vodu. Stoga, prvi korak do dobre linije je dobro spavanje - najmanje osam sati svake noći.

shimmer fallback

Opskrbi tijelo proteinima

Uključi proteine u svaki obrok jer su oni ti koji te drže dulje vrijeme sitom, regulirajući šećer u krvi. Osim toga, tijelo treba utrošiti dodatne kalorije da razgradi proteine, odnosno termički efekt (količina energije koja je potrebna za probavljanje hrane) je bolji, no kod razgradnje ugljikohidrata. Još je učinkovitije za mršavljenje da jedeš po načelu Montignacove prehrane, odnosno kombiniraš proteine i povrće te ugljikohidrate i povrće, a izbjegavaš kombinaciju proteina i ugljikohidrata.

shimmer fallback

Uvedi vlakna u prehranu

Vlakna te poput proteina dulje drže sitom, regulirajući hormone inzulin i grelin. Osim toga, potiču probavu i čiste crijeva te hrane dobre bakterije u njima i ublažavaju upale. Svaki dan pojedi nekoliko oraha ili nekih drugih orašoida. Osim što ćeš tijelo opskrbiti zdravim masnoćama, u njega ćeš unijeti i vlakna, a i izbjeći nezdrave grickalice.

shimmer fallback

Izgradi mišiće

Što više mišića imaš, to više kalorija tijelo troši u mirovanju, odnosno metabolizam u stanju mirovanja aktivniji je kod mišićavijih ljudi, što znači da ti je u interesu poraditi na snazi, te stvoriti i ojačati svoje mišiće. Ne samo što ćeš pritom skinuti kilograme, već će ti i tijelo biti zahvalno. Kralježnica i zglobovi neće patiti.

Vježbaj ujutro

Osim toga što činiš važno je i kada to činiš. Istraživanje koje je provedeno na Cambridgeu i objavljeno na njihovim služebnim stranicama, pokazalo je da ljudi koji treniraju ujutro, na prazan želudac, tope do 20 posto više masnoća od onih koji se tjelovježbom bave u popodnevnim ili večernjim satima. Također, ista je studija pokazala da osobe koje vježbaju na prazan želudac ne unesu kroz dan više hrane od ostalih niti im je osjećaj gladi izraženiji.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.