Ljuta hrskava cvjetača na indijski način
Umak:
Postupak:
Umak za cvjetaču:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- manja glavica cvjetače
- sol, papar
- 4-5 žlica glatkog brašna
- 3-4 žlice kukuruznog škroba
- 3 decilitra vode
- ulje za prženje
- 2-3 češnja češnjaka
- žličica zelenog čilija
- manja glavica luka
- sol, papar
- žlica soja sosa
- žliica umaka od čilija dva
- tri mlada luka
- žličica kečapa
- žlica gustina
- 2-3 dcl vode
- Zakuhaj vodu, dobro ju posoli (dodaj dvije žlice soli u nju) i stavi cvjetaču da se kuha tri do pet minuta.
- Kada je gotova izvadi je na tanjur, a u drugoj posudi izmiješaj sastojke koji će ju učiniti hrskavom. To su tri žlice kukuruznog škroba, četiri žlice glatkog brašna, malo soli i malo vode kako bi dobila gustu smjesu u koju ćeš umiješati skuhane cvjetove cvjetače. Nakon što si cvjetaču dobro umiješala u smjesu, dodaj još žlicu škroba i žlicu brašna i još malo promiješaj. Sad je cvjetača spremna za prženje u dubokom ulju.
- Kada se ulje dobro zagrijalo, stavljaj u njega cvjetić po cvjetić cvjetače i prži na srednje jakoj vatri dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadi ih iz ulja, pojačaj vatru i još više zagrij ulje pa ponovno u njega vrati cvjetaču. Ovim postupkom ona će postati jako hrskava. Prži ju još kratko, čim počne poprimati tamniju zlatnu boju izvadi je van.
- Zagrij wok i dodaj u njega tri žlice ulja. Kada se ulje zagrijalo, dodaj tri žlice usitnjenog češnjaka, žličicu narezanog zelenog čilija i jednu žlicu usitnjenog luka. Prži ih uz stalno miješanje oko minutu pa dodaj žličicu soli i malo crnog papra i nastavi pržiti još minutu.
- Sada dodaj žlicu soja sosa i žlicu umaka od crvenog čilija pa kuhaj još minutu te dodaj dva prstohvata narezanog mladog luka i žlicu kečapa.
- Sada žlicu gustina pomiješaj s malo vode, u wok (odnosno u umak) dodaj decilitar vode i pričekaj da zakuha pa žlicu po žlicu dodavaj miks škroba i vode uz stalno miješanje. Kada umak postane kremast i gust stavi u njega cvjetaču, dodaj još malo svježeg, narezanog mladog luka i dobro izmiješaj. Jelo je jako ljuto i spremno za serviranje. Dobar tek!