Cvjetača je namirnica koju bi trebala što češće jesti. Pripremili smo ti četiri jednostavna, a bogata i ukusna recepta

Jesi li znala da cvjetača može 'glumiti' rižu ili biti prava pikantna kraljica tvog stola, bogata okusom i hrskava? U krivu si ako ju doživljavaš kao bezličnu, blijedu krstašicu

Cvjetača je namirnica koju bi trebala što češće jesti. Pripremili smo ti četiri jednostavna, a bogata i ukusna recepta

Zapečena cvjetača

Postupak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • glavica cvjetače
  • žlica krušnih mrvica
  • žlica maslaca 
  • tri jaja
  • žlica brašna
  • 2 dcl kiselog vrhnja
  • sir po želji (gauda, gorgonzola)
  • 2-3 češnja češnjaka
  • sol i papar
  • Cvjetaču izlomi na veće komade i skuhaj u slanoj vodi, ali neka ostane tvrđa. 
  • Kada je kuhana, izvadi je na tanjur i ostavi sa strane dok ne napraviš sve pripreme za pećnicu.
  • Izmiksaj ili vilicom istuci jaja, posoli ih i popapri, dodaj vrhnje, brašno, češnjak i sir. U namašćenu vatrostalnu posudu poredaj karfiol ili cvjetaču i zalij pripremljenom smjesom te pospi krušnim mrvicama i rastopljenim maslacem.
  • Jelo stavi u pećnicu koju si prethodno zagrijala na 200 Celzijevih stupnjeva i peci 30-ak minuta. Kada je cvjetača poprimila lijepu rumenu koricu, spremna je za tvoj stol.
5/5