Zapečena cvjetača
Postupak:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- glavica cvjetače
- žlica krušnih mrvica
- žlica maslaca
- tri jaja
- žlica brašna
- 2 dcl kiselog vrhnja
- sir po želji (gauda, gorgonzola)
- 2-3 češnja češnjaka
- sol i papar
- Cvjetaču izlomi na veće komade i skuhaj u slanoj vodi, ali neka ostane tvrđa.
- Kada je kuhana, izvadi je na tanjur i ostavi sa strane dok ne napraviš sve pripreme za pećnicu.
- Izmiksaj ili vilicom istuci jaja, posoli ih i popapri, dodaj vrhnje, brašno, češnjak i sir. U namašćenu vatrostalnu posudu poredaj karfiol ili cvjetaču i zalij pripremljenom smjesom te pospi krušnim mrvicama i rastopljenim maslacem.
- Jelo stavi u pećnicu koju si prethodno zagrijala na 200 Celzijevih stupnjeva i peci 30-ak minuta. Kada je cvjetača poprimila lijepu rumenu koricu, spremna je za tvoj stol.