Cvjetača je namirnica koju bi trebala što češće jesti. Pripremili smo ti četiri jednostavna, a bogata i ukusna recepta

Jesi li znala da cvjetača može 'glumiti' rižu ili biti prava pikantna kraljica tvog stola, bogata okusom i hrskava? U krivu si ako ju doživljavaš kao bezličnu, blijedu krstašicu

Cvjetača je namirnica koju bi trebala što češće jesti. Pripremili smo ti četiri jednostavna, a bogata i ukusna recepta

Kremasta tjestenina u umaku od cvjetače


Postupak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za ovo jednostavno jelo potrebno ti je manje od pola sata vremena.

Sastojci za dvije osobe

  • tjestenina, preporučamo špagete
  • manja glavica cvjetače
  • 3 dcl pileći ili goveđi temeljac
  • 3-4 češnja češnjaka 
  • parmezan
  • list peršina
  • sol i papar
  • žlica maslaca
  • Cvjetaču izlomi na cvjetiće i skuhaj u kipućoj vodi ili na pari, no pazi da ju ne prekuhaš. Zakuhaj temeljac.
  • U blender stavi kuhanu cvjetaču, temeljac, parmezan i češnjak pa izmiksaj

  • U skuhane špagete dodaj žlicu maslaca i izblendanu cvjetaču i sve dobro promiješaj pa pospi usitnjenim listom peršina. Po potrebi naribaj još parmezana. 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
3/5