
Cjelovito zdravlje žene: Cjelovita i prirodna prehrana

Prošli smo tjedan pisali o važnosti prehrane u borbi protiv stresa i umora. Dali smo vam primjer doručka, a sada ćemo vam dati ideje i za ostale obroke u danu. Nakon doručka, preporuča se svaka 3-4 sata nešto pojesti što održava stabilnom razinu šećera u krvi.
Evo ideje kako podgrijati preostalu rižu. Ovo jelo možete raditi i s drugim vrstama žitarica.
Luk nasjeckajte na kockice, mrkvu na štapiće i seitan na tanke trakice.
Pomiješajte tamari i mirin pa prelijte preko seitana i promiješajte.
Na ulju propirjate luk 2-3 minute pa dodajte mrkvu. Propirjajte još 2-3 minute pa dodajte seitan. Preko dodajte kuhanu smeđu rižu.
Smanjite vatru i ostavite poklopljeno 10 minuta. Na kraju sve promiješajte pa umiješajte peršin i sezam.
Spireli s brokulom i tofuom
Skuhajte spirele u posoljenoj vodi i ocijedite ih.
Sitno isjeckajte luk i ispirjajte ga na zagrijanom maslinovom ulju 3-4 minute.
Dodajte tofu i tamari pa pirjajte još 3-4 minute.
Dodajte brokulu i ume ocat pa pirjajte još 3-4 minute tako da se brokula skuha u pari, ali zadrži svoju zelenu boju.
Umiješajte bosiljak, peršin i tjesteninu pa sve dobro miješajte 1-2 minute na vatri.
Pospite dimljenim tofuom.
Okruglice iznenađenja
Pomiješajte kus - kus, zobeno mlijeko i kokosovo brašno.
Kada zakuha smanjite vatru i kuhajte 10 minuta na laganoj vatri uz povremeno miješanje.
Umiješajte rižin slad, mirin, bademe te prah vanilije i ostavite da se ohladi.
Kada se smjesa ohladila oblikujte okruglice (8 komada), kažiprstom napravite rupu u svakoj okruglici, umetnite žličicu Carobelle i ponovno zatvorite kuglicu.
Zagrijte dvije žlice Carobelle i rastopljenom Carobellom ukrasite okruglice.
Jadranka Boban Pejić


Jednostavna priprema, bogat okus: Tri neodoljive ljetne salate sa svježim krastavcima

Suptilan luksuz za svaki dan - haljine u neodoljivoj maslac žutoj nijansi
