Cijelo ljeto pijemo kokosovu vodu s chia sjemenkama, evo i zašto

Dvije supernamirnice u savršenoj ljetnoj kombinaciji!

Cijelo ljeto pijemo kokosovu vodu s chia sjemenkama, evo i zašto
Play logo

Nikad nismo mislile da kokosova voda može postati još više osvježavajuća, ali nakon što smo probale ovu kombinaciju, život je postao bolji (posebno u ovim ljetnim mjesecima!). 

Kokosova voda je sama po sebi kao energetsko piće iz prirode. Istraživanje je pokazalo da, budući da ima jako puno elektrolita poput kalija i magnezija, jednako je korisna (ali zapravo i korisnija) poput sportskih napitaka.

A tu su i chia sjemenke, još jedno remek djelo prirode. Ove male sjemenke izvrstan su izvor vlakana, proteina i antioksidansa, a dokazano je da smanjuju upale, stabiliziraju razinu šećera u krvi i snižavaju krvni tlak.

Play logo


(Foto: Pexels)


Prednosti kokosove vode s chia sjemenkama

Play logo
  • dobar izvor vlakana, vitamina C i važnih minerala
  • bogata antioksidansima
  • super hidratizirajuća

Kokosova voda s chia sjemenkama sadrži vlakna, proteine, vitamin C, nekoliko važnih minerala i antioksidansa, tako da je izvrsna opcija nakon vježbanja.

Da bi sve bilo još i bolje, redovito konzumiranje kokosove vode može smanjiti krvni tlak, a dokazano je da pomaže u sprečavanju bubrežnog kamenca.

Ustvari, ovaj osvježavajuć napitak izvanredan je i ukusan način uživanja u hidratantnim prednostima kokosove vode i hranjivim sastojcima chia sjemenki. Evo kako je napraviti:


Sastojci:

Play logo
  • 1½ šalice kokosove vode
  • 2 žlice chia sjemenki
  • malo limunovog (ili limetinog) soka
  • 1 žličica agavinog sirupa (po želji)

Priprema:

1. Pomiješaj sve sastojke u staklenojj čaši i pusti da odstoji barem 10 minuta kako bi se chia sjemenke zgusnule. Dobro promiješaj i uživaj!

Ako je želiš piti za rehidrataciju, učinci će se dogoditi u roku od 20-40 minuta od konzumiranja 33 grama (2,2 žlice) chia sjemenki i 300 grama (1½ šalice) kokosove vode. 

Ako imaš zdravstvenih problema poput visoke razine šećera u krvi, upale ili visokog krvnog tlaka, preskoči agavin sirup agave i pij ovu količinu jednom dnevno u trajanju od 8 do 12 tjedana te ćeš poboljšati svoje simptome.

Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.