Bruno Šimleša: "Kako pomiriti sve svoje životne uloge?"

Pozivamo vas na novo predavanje u utorak, 14. svibnja u Cineplex centru Kaptol

Bruno Šimleša: "Kako pomiriti sve svoje životne uloge?"

Popularni pisac i sociolog Bruno Šimleša govori o ključnim životnim temama na seriji predavanja pod naslovom "Škola života". Nakon megauspješne serije nastupa na temu Ljubavologije, Šimleša se vraća temeljnoj knjizi i dolazi nam sa setom novih pitanja i novih odgovora. Dosadašnja tri predavanja posjetilo je 800 osoba, a sav Brunin honorar ide u humanitarne svrhe.

Četvrto predavanje je u utorak, 14. svibnja 2013. godine u Cineplexx centru Kaptol, Nova Ves 17, Zagreb, s početkom u 19 sati, a ovoga puta na temu  "Kako pomiriti sve svoje životne uloge?"


Često se osjećamo frustrirano jer ne znamo kako uskladiti svoje potrebe i odgovornosti kao majke, žene, prijateljice, kćerke, partnerice… Naravno, ista je situacija i s muškarcima. Čini nam se da je nemoguće zadovoljiti sve što se od nas očekuje i zato ćemo na predavanju pokušati otkriti kako uskladiti sve te uloge, kako odrediti prioritete, moramo li život svesti samo na igranje navedenih uloga, kako saznati što nas uistinu može usrećiti…


U svojoj knjizi "Škola života" Bruno Šimleša razbija neke od najčešćih zabluda i krivih uvjerenja o životu, ali i o literaturi samopomoći. Iako se govori o mnogim uobičajenim temama za tu vrstu literature, o njima se ne govori na uobičajen način.

shimmer fallback


U knjizi se demistificira pojam “ljubavi prema sebi” koja ako se pravilno razvije, sigurno ne dovodi do osjećaja samoživosti i prepotentnosti, već zdravog cijenjenja sebe i svega što možemo dati drugima. Također, bitno je misliti prvenstveno na sebe, ali ne i samo na sebe. Staviti sebe na prvo mjesto znači zadovoljiti svoje primarne potrebe kako bismo drugima mogli dati ono najdragocijenije što imamo. Nije zdravo kontinuirano stavljati potrebe drugih ispred svojih samo zato što želimo njihovo odobravanje ili prihvaćanje jer ćemo se tako sigurno udaljiti od onoga što jesmo.

Knjiga sadrži mnogo primjera iz stvarnog života, pisana je izuzetno pitko, ali nikako ne podcjenjuje inteligenciju čitatelja. Nema lakih i jednostavnih rješenja u tri koraka, nije pisana u tradijici američkih knjižica samopomoći. "Škola života" jedna je od najprodavanijih knjiga u Hrvatskoj u posljednje tri godine. Nedavno je objavljeno i slovensko izdanje, u ožujku će biti i makedonsko, a u travnju konačno i američko izdanje!

Njegova knjiga "Ljubavologija" (2011) također je bila mjesecima na vrhovima top lista, a objavljeno je i srpsko, slovensko te makedonsko izdanje! Njegova najnovija knjiga "U rukavicama mi je ionako prevruće", osim tema iz popularne psihologije te međuljudskih odnosa i ljubavi, donosi i kritički osvrt na Crkvu te eseje o brojnim drugim društveno relevantnim temama.

2011. i 2012., Bruno je održao 10 predavanja na kojima je govorio o temama iz Ljubavologije. Predavanja je posjetilo 5000 ljudi, a njegov cjelokupan honorar doniran je SOS Dječjem selu Hrvatska. I honorar za ova predavanja ići će u humanitarne svrhe.

Ciklus predavanja zaključit ćemo u lipnju predavanjem "Kako preuzeti kontrolu nad vlastitim životom?" Život nije generalna proba! Pridružite nam se...

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.