Som na tajlandski s bosiljkom
Kao što smo spomenule, osim mediteranske i kuhinje Dalekog Istoka, među kojima je i tajlandska, također vole bosiljak.
Sastojci:
Za marinadu
Za umak
Postupak:
Soma izreži na odreske debljine jednog centimetra te ostavi u marinadi sat vremena. Potom ga isprži u dubokom ulju i ostavi sa strane dok ne napraviš umak.
U posudu za umak zagrij ulje te na njega stavi luk , a nakon par minuta, kad luk postane proziran ali i dalje hrskav, dodaj nasjeckani češnjak. Kada zažuti dodaj hoisin umak, sriracha umak, salapeño papričice, bosiljak, soli i papar te u njega na kraju umiješaj soma kojeg si ispržila u dubokom ulju. Uz ovo jelo serviraj rižu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 1/2 šalice brašna
- 1/2 šalice škroba ili gustina
- žličica soli malo papra
- kilogram soma
- 3 žličice hoisin umaka
- 1 žličica sriracha umaka (ljuti umak od čilija i češnjaka)
- dva češnja češnjaka
- 1 luk narezan na veće komade
- šaka svježeg bosiljka
- žličica ulja
- 2 jalapeno papričice na tanko narezane