Bosiljak - mirisni listići zlata vrijedni obogatit će tvoju kuhinju

Kako mu i ime kaže, bosiljak (basilicum) je vladar, a njegovo kraljevstvo je tvoja kuhinja

Bosiljak - mirisni listići zlata vrijedni obogatit će tvoju kuhinju

Som na tajlandski s bosiljkom

Kao što smo spomenule, osim mediteranske i kuhinje Dalekog Istoka, među kojima je i tajlandska, također vole bosiljak.

Sastojci:

Za marinadu
Za umak
Postupak:

Soma izreži na odreske debljine jednog centimetra te ostavi u marinadi sat vremena. Potom ga isprži u dubokom ulju i ostavi sa strane dok ne napraviš umak. 

U posudu za umak zagrij ulje te na njega stavi luk , a nakon par minuta, kad luk postane proziran ali i dalje hrskav, dodaj nasjeckani češnjak. Kada zažuti dodaj hoisin umak, sriracha umak, salapeño papričice, bosiljak, soli i papar te u njega na kraju umiješaj soma kojeg si ispržila u dubokom ulju. Uz ovo jelo serviraj rižu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1/2 šalice brašna
  • 1/2 šalice škroba ili gustina
  • žličica soli malo papra
  • kilogram soma
  • 3 žličice hoisin umaka
  • 1 žličica sriracha umaka (ljuti umak od čilija i češnjaka)
  • dva češnja češnjaka
  • 1 luk narezan na veće komade
  • šaka svježeg bosiljka
  • žličica ulja
  • 2 jalapeno papričice na tanko narezane
3/4