Pesto genovese
Postupak:
Sjemenke pinjola tostiraj na suhoj tavi dok ne puste miris. Bosiljak usitni u mužaru. Postepeno dodavaj pinjole, češnjak i maslinovo ulje dok ne dobiješ pastu željene gustoće. Na kraju dodaj sir i po potrebi sol i papar. Umak prelij po tjestenini i dobro promiješaj.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ponekad je ono najednostavnije najbolje. U ovom slučaju to je slavni pesto genovese, pesto od svježeg bosiljka i pinjola porijeklom iz Genove, za koji ti treba tek nekoliko minuta vremena. Taman dok se skuha tjestenina. Pesto dolazi od talijanske riječi pestare što znači zgnječiti.
Sastojci za pesto:
- 2-3 češnja češnjaka
- vezica svježeg bosiljka
- 20 g pinjola
- 0,5 dcl maslinovog ulja
- malo soli i papra
- žlica naribanog parmezana
Tekst se nastavlja ispod oglasa