Bosiljak - mirisni listići zlata vrijedni obogatit će tvoju kuhinju

Kako mu i ime kaže, bosiljak (basilicum) je vladar, a njegovo kraljevstvo je tvoja kuhinja

Bosiljak - mirisni listići zlata vrijedni obogatit će tvoju kuhinju

Pesto genovese

Postupak: 

Sjemenke pinjola tostiraj na suhoj tavi dok ne puste miris. Bosiljak usitni u mužaru. Postepeno dodavaj pinjole, češnjak i maslinovo ulje dok ne dobiješ pastu željene gustoće. Na kraju dodaj sir i po potrebi sol i papar. Umak prelij po tjestenini i dobro promiješaj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponekad je ono najednostavnije najbolje. U ovom slučaju to je slavni pesto genovese, pesto od svježeg bosiljka i pinjola porijeklom iz Genove, za koji ti treba tek nekoliko minuta vremena. Taman dok se skuha tjestenina. Pesto dolazi od talijanske riječi pestare što znači zgnječiti.

Sastojci za pesto:

  • 2-3 češnja češnjaka
  • vezica svježeg bosiljka
  • 20 g pinjola
  • 0,5 dcl maslinovog ulja
  • malo soli i papra
  • žlica naribanog parmezana

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/4