8 razloga zašto izgledamo mlađe od svojih roditelja kada su bili u našim godinama

Možda ti je nepoznata činjenica da čovječanstvo zaista izgleda iz godine u godinu sve mlađe

8 razloga zašto izgledamo mlađe od svojih roditelja kada su bili u našim godinama

Gledaš stare fotografije svojih roditelja kada su išli u srednju školu i izgledaju puno starije i ozbiljnije od tebe u tim godinama? Postoji puno logičnih objašnjenja zašto je to tako.  Donosimo ti upravo te razloge zbog kojih su tvoji roditelji izgledali puno starije u tvojim godinama. 

Starenje se biološki usporava 

Prije otprilike 150 do 200 godina, 50-godišnjakinja se smatrala starom, a danas sredovječnom ženom. Jesi li primijetila kako neke žene već oko 30. godine života dobivaju bore i sijedu kosu? Svaka osoba ima svoj biološki sat koji se jako rijetko podudara s njihovom stvarnom dobi. Američki znanstvenici su došli do zaključka da se biološko starenje posljednjih godina znatno usporilo zbog čega će sljedeće generacije izgledati sve mlađe. 

Pušenje se znatno smanjilo

Prema anketi iz 2010. godine, svaka četvrta osoba mlađa od 24 godine je bila ovisna o pušenju, 2015. godine, svaka peta osoba je bila ovisna, a prema podacima za 2017., 70% ljudi mlađih od 24 godine nikada nije pušilo. Razlog tome nisu samo zabrane i ograničenje mjesta za pušače već i to da se sve više mladih odlučuje na zdrav način života i brinu se više o svojem zdravlju što utječe i na njihov izgled. 

Žene rađaju u kasnijoj dobi 

Rezultati nedavnih istraživanja su pokazali da žene nakon što rode dijete brže stare. Razlog toga nije samo umor i stres već promijene na tijelu koje se događaju odmah nakon poroda. Danas su žene ambicioznije, posvećuju više vremena karijeri i dosta kasnije u životu se odlučuju na osnivanje obitelji.

Kozmetika sa zaštitnim faktorom 

Kvaliteta i izbor kozmetike raste iz godine u godinu i nanošenje krema sa zaštitnim faktorom postalo je dio svakodnevne beauty rutine za žene. Zaštita od sunca štiti kožu od starenja i zbog toga žene kasnije dobiju bore. 

Bolja briga za zdravlje ljudi 

Obrazi i usne naslanjaju se na naše zube i čeljust pa zato izostanak ili oštećenje zuba narušava oblik našeg lica. Redoviti odlasci stomatologu pomažu da dulje zadržiš mladenački izgled. Današnja stomatologija omogućava popravak svih estetskih i zdravstvenih  nedostataka. 

Zabava je na svakom uglu 

Pozitivne emocije i smijeh produžuju naš život i pomažu ti da se lakše nosiš s bolestima. Pozitivni ljudi su manje skloni stresu koji nas čini starijima i dodaje bore. Danas postoji bezbroj mogućnosti za zabavu i putovanja. Mladi rade poslove koje vole, ostvaruju svoj kreativni potencijal i sklapaju prijateljstva s ljudima iz raznih dijelova svijeta. Postoji mnogo više načina za provođenje slobodnog vremena. Nove generacije bolje upoznaju svijet i to se odražava na njihov izgled. 

Odlučujemo se za profesije koje ne uključuju fizički rad 

Mladi razmišljaju o svojoj profesiji i budućnosti još u školi. Žele ugodan životni standard i obrazuju se kako bi mogli lagodnije živjeti. Brinu se za svoje zdravlje i ne žele se baviti onim što im šteti. Željni su novih izazova koji im pomažu da održavaju svoj mozak aktivnim i zdravim. 

Odgovornost se smanjila 

Danas se mladi osamostaljuju puno kasnije i potpuno je normalno postalo da djevojka ili mladić uzimaju novac od roditelja dok su u potrazi za poslom ili pokušavaju razviti vlastiti posao. Ako su se naši roditelji i bake i djedovi morali brinuti o sebi od mlađe dobi, sljedeće generacije ostaju pod roditeljskim krovom sve duže. 

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.