Kakva si s peršinom? Ako si kao mi, vjerojatno ga svedeš na vezicu koju s vremena na vrijeme kupiš na tržnici ili ubereš u susjedinom vrtu kako i imala za bistru juhu. Osim što je neizostavni sastojak juha, dobro dođe i za dekoraciju hrane. Nasjeckaš ga na sitno i njime pospeš sve slano što izlazi iz pećnice, ali i svaki ručak koji se krčka na štednjaku. Dva-tri listića da upotpune dojam i poprave okus.
No, peršin je puno više od "dobre šminke" za tvoja jela. Začin koji se s Mediterana proširio cijelim svijetom i koji osim, dobro znanog nam okusa, ima i zdravstvene dobrobiti. U nastavku ti otkrivamo zbog čega bi peršin trebala jesti puno češće, no što vjerojatno običavaš, ponekad od njega i napraviti čaj, staviti ga u smoothie ili grickati njegove listiće umjesto žvakaće gume (peršin osvježava dah i neutralizira miris češnjaka).