14 namirnica koje najčešće pogrešno pohranjujemo

Ne drži se baš sva hrana u hladnjaku, donosimo ti popis kako trebaš pohranjivati svoju hranu da ne postane štetna

14 namirnica koje najčešće pogrešno pohranjujemo

Hrana koja se čuva na kuhinjskim policama ili na stolu

Naranče i drugi agrumi mogu se držati na kuhinjskom stolu. Neće se brzo pokvariti, zato nemoj koristiti hladnjak za njihovu pohranu. Niske temperature će voće učiniti manje ukusnim i manje korisnim za tvoje zdravlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image


(FOTO: Pixabay)


Skladištenje avokada je težak zadatak. Ako je voće zrelo, možeš ga čuvati u hladnjaku jer će ga niske temperature spasiti od kvarenja. Ali, ako voće još nije potpuno zrelo, ne bi ga trebala držati u hladnjaku jer će hladnoća usporiti proces zrenja.

Image


(FOTO: Pixabay)


Krastavci se mogu čuvati u hladnjaku, ali samo nekoliko dana. Niska temperatura učinit će da krastavci trunu vrlo brzo. Da bi povrće bilo što dulje svježe, trebala bi ga držati izvan hladnjaka.

Image


(FOTO: Pixabay)


Patlidžan jednostavno ne može podnijeti niske temperature. U hladnjaku će ovo povrće postati mekano i vrlo brzo će izgubiti sve svoje zdrave vrijednosti. Bolje ga čuvaj na sobnoj temperaturi, dalje od izravne sunčeve svjetlosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image


(FOTO: Pixabay)


Rajčicu nikada nemoj stavljati u hladnjak jer će tako izgubiti svoj prirodni okus. Hladni zrak usporava prirodni proces zrenja rajčice i uništava tanke membrane unutar nje, a to čini rajčicu manje sočnom. Treba ih čuvati na sobnoj temperaturi u dobro prozračenoj košarici ili kutiji.

Image


(FOTO: Pixabay)

3/4