Hrana koja se čuva na kuhinjskim policama ili na stolu
Naranče i drugi agrumi mogu se držati na kuhinjskom stolu. Neće se brzo pokvariti, zato nemoj koristiti hladnjak za njihovu pohranu. Niske temperature će voće učiniti manje ukusnim i manje korisnim za tvoje zdravlje.
(FOTO: Pixabay)
Skladištenje avokada je težak zadatak. Ako je voće zrelo, možeš ga čuvati u hladnjaku jer će ga niske temperature spasiti od kvarenja. Ali, ako voće još nije potpuno zrelo, ne bi ga trebala držati u hladnjaku jer će hladnoća usporiti proces zrenja.
(FOTO: Pixabay)
Krastavci se mogu čuvati u hladnjaku, ali samo nekoliko dana. Niska temperatura učinit će da krastavci trunu vrlo brzo. Da bi povrće bilo što dulje svježe, trebala bi ga držati izvan hladnjaka.
(FOTO: Pixabay)
Patlidžan jednostavno ne može podnijeti niske temperature. U hladnjaku će ovo povrće postati mekano i vrlo brzo će izgubiti sve svoje zdrave vrijednosti. Bolje ga čuvaj na sobnoj temperaturi, dalje od izravne sunčeve svjetlosti.
(FOTO: Pixabay)
Rajčicu nikada nemoj stavljati u hladnjak jer će tako izgubiti svoj prirodni okus. Hladni zrak usporava prirodni proces zrenja rajčice i uništava tanke membrane unutar nje, a to čini rajčicu manje sočnom. Treba ih čuvati na sobnoj temperaturi u dobro prozračenoj košarici ili kutiji.
(FOTO: Pixabay)