14 namirnica koje najčešće pogrešno pohranjujemo

Ne drži se baš sva hrana u hladnjaku, donosimo ti popis kako trebaš pohranjivati svoju hranu da ne postane štetna

14 namirnica koje najčešće pogrešno pohranjujemo

Hrana koju je najbolje pohranjivati u hladnjak

Često se vodi rasprava oko najboljeg mjesta za odlaganje jaja. Neki kažu da samo u hladnjaku mogu ostati svježa, a drugi kažu da ih treba čuvati na sobnoj temperaturi. No, obje se skupine slažu u jednome. Ne treba ih čuvati na vratima hladnjaka jer temperaturna razlika zapravo znatno smanjuje rok trajanja jaja. A stručnjaci ne preporučuju uklanjanje jaja iz spremnika u kojima se prodaju kako bi bila svježa dulje vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image


(FOTO: Pixabay) 


Brašno je naizgled lako pohraniti, ali, ustvari, nije. Visoka vlaga i visoke temperature mogu dovesti do pojave plijesni u brašnu, a sam proizvod će postati nemoguće jesti. Najbolja opcija je zatvorena staklenka koja se čuva u hladnjaku ili u ormaru. 

Image


(FOTO: Pixabay)


Unatoč činjenici da mnogi od nas skladište orahe na sobnoj temperaturi, to nije najbolja opcija. Tako se mogu čuvati samo dva tjedna i onda se počinju kvariti. Bolje je zaštititi orahe od sunčeve svjetlosti, vlage i visokih temperatura. Treba ih čuvati u hladnjaku. Na taj se način mogu čuvati do 9 mjeseci.

Image


(FOTO: Pixabay) 


Celer, za razliku od svog rođaka peršina, treba čuvati u hladnjaku. Ali, nemoj ga umotavati u plastičnu vrećicu jer će tako brže trunuti. Međutim, možeš koristiti aluminijsku foliju.

Image


(FOTO: Pixabay)

4/4